A boldogság kék madara

„Sosem felejtem el azt az augusztusi napot, mikor először pillantottam meg képeken a ház gerendás mennyezetét.

Szerelem volt első látásra.

Éreztem, hogy ezt másokkal is meg kell osztanom!”

Nagyon szeretünk Magyarországon kikapcsolódni és pihenni, szálláskeresésnél mindig szem előtt tartjuk a kis házikókat, ahol csak magunk lehetünk, nem kell senkihez alkalmazkodni, kicsit elbújhatunk a tömeg elől.

Az ilyen kirándulások alkalmával fogalmazódott meg bennem pár éve, hogy én is szeretnék egy kis ékszerdobozt, ahova az ember visszavonulhat, lazíthat, önmaga lehet, kipihenheti a mindennapok fáradalmait. 

Idilli környezet- az ember alig akar visszatérni a valóságba

Mikor ráleltem a házra, nem volt konkrét tervben a vendégház, de ahogy a felújítás zajlott, éreztem, hogy ezt másokkal is meg kell osztanom. A csend, a telek végében található legelő, a falu szélén a kis tó olyan idilli környezetet teremt, hogy az ember alig akar visszatérni a valóságba.

„ÉN VAGYOK A HÁZ”

A kezdetek

Bödör Alexandra vagyok, a Kék Madár Vendégház megálmodója és tulajdonosa, egy folyton nyüzsgő, ambiciózus fiatal nő. Lételemem az örökös szervezés, intézkedés, jövés-menés, így éreztem szükségességét , hogy legyen egy olyan hely, ahol megpihenhetek, feltöltődhetek és kiszakadhatok a mindennapokból

Nem volt konkrét elképzelésem, csak éreztem, hogy EZ KELL. És ahogy a gondolat megfogant, az univerzum is elkezdett támogatni. Így került elém a kis gerendás padári ház hirdetése és szerelem volt első látásra. 

Egészségturizmus-szervezőként diplomáztam, az ott tanultak adták az alapot és a bátorságot, hogy továbbgondoljam és késztetést éreztem arra, hogy másokkal is majd megosszam.

Életem terve

Emlékszem mikor szüleimnek otthon először előadtam „ÉLETEM TERVÉT”….kinevettek…Ilyen az igazi szülői támogatás, nem igaz? Fél évnek kellett eltelni, mire eljutottunk addig, hogy eljöttek velem megnézni a házat. Miért nem mentem el egyedül? Mert a tervemben nem az szerepelt, hogy keresek egy építési vállalkozót, aki majd átalakítja a házat a terveim szerint és berendezi az IKEA-ból. Ezermester család vagyunk, célom volt az újrahasznosítás, bútorfestés és átalakítás, egy picit óvni a környezetet a használt bútorok újragondolásával. 

Így történt hát, hogy jöttek, láttak, én csak meséltem és meséltem, mit hova képzelek, mi hogyan legyen, milyen színekkel és mikor már annyit hallgatták mondták: Hát legyen, támogatunk!

A felújítás

2018 tavaszán csodás májusi napra virradtunk, mikor nevemre került a ház és kezembe adták a kulcsokat. Na onnantól kezdve nem volt megállás.

Családom apraja-nagyja és a barátaim sündörögtek hónapokon át mellettem és támogattak. Kerti munkák, bontás, rombolás, tervezés, veszekedések, békülések, ferde ablakok, foltos festések, lassan száradó betonalap, szigetelés, burkolás, cipekedés, takarítás.

Kettő és fél év.

Ennyi idő kellett, mire 2020 augusztusára átléphették a küszöböt az első vendégek. És akkor még nem voltam kész.

Ott volt nekem az istálló, amire még a kezdetekkor rávágtam, hogy: „Ez lesz a wellness”. Tudod mit reagáltak a szüleim? Kinevettek….De azért szép lett, ugye? 😉

Pályázati forrásból egy újabb célt sikerült megvalósítanom 2021 tavaszára, hogy a hozzám érkezőknek ezzel is támogassam a feltöltődését.

Csak vezetem az autóm és mosolygok

Rengeteget adott és tanított a ház. Főleg türelmet. Az újjáépítés minden mozzanatát élveztem. A mai napig ha egyedül megyek ki takarítani a vendégek után, félúton azon kapom magam, hogy csak vezetem az autóm és mosolygok. Minden alkalommal. Ez az én boldogságom. Nem hiába kapta nevét a boldogság kék madaráról. 

Legbelül mindenki valami különlegesre vágyik

Nagyon szeretem személyesen fogadni a vendégeket. Látni az arcukat, mikor először átlépnek a ház ajtaján és elámulnak.

Pedig olyan kis egyszerű ám a ház. Semmi pucc, semmi csicsa, semmi divatos. Csak léleksimogató dolgok. A színek, a tárgyak, amiket gondosan válogattam össze vagy épp saját kezűleg készítettem. A boltban úgyis mindent készen lehet kapni. Instant leves, mikrós kaja. Egy ideig jó, átmenetileg elvegetál vele az ember. De legbelül mindenki valami másra és különlegesre vágyik.

Kell, hogy néha együnk egy igazi kemencés csülköt, aminek ropogós a bőre. Kell, hogy visszataláljunk kicsit a múltba, ahol az emberek jobban megbecsülték egymást. Még az a korosztály vagyunk, akik a kendős nagymamák közt nőttek fel a csipkeszőttesek és virágmotívumok közt. 

Egy szelet megnyugvás – csak élvezem a létezést

Mindig kérdezik, honnan van ennyi ötletem, ennyi energiám? Ez a ház nem más, mint amire vágytam. Nekem erre volt és van szükségem. Egy szelet megnyugvásra. Az ember egész napos pörgésben és elvárások hálójában él.

Nekem ez az a pont, ahova csak kimegyek, beleülök a hintába és csak bámulom az eget, hallgatom a birkákat, a madarakat és csak élvezem a létezést. Hintázom és mosolygom.

Ha az ember megtalálja szíve vágyát azért képes mindent, szó szerint mindent megtenni. Ebben biztos vagyok. Ha nem ezt érzi, akkor az nem a szíve valódi vágya.

Távozáskor ugyanezt érzik: A boldogságot 

 

Tudjátok mi a legcsodálatosabb? Hogy akik megérkeznek hozzám, eltöltenek pár napot Padáron, távozáskor ugyanezt érzik és mondják. A boldogságot.

Kék Madár Vendégház – Padár
„Ahol megéled a boldogságot”

Egyszer egy vendégem csak annyit üzent: „Megéltük”

Nekem pedig több nem kell.